‘Somni’ porta el clàssic de Shakespeare amb aires de Castelló

El Teatre Principal de la ciutat acull una adaptació d'‘El somni d'una nit d'estiu’ que combina mitologia, tradicions i temes propis de la Plana.

‘Somni’ és l'adaptació castellonenca d'‘El somni d'una nit d'estiu’ de Shakespeare
‘Somni’ és l'adaptació castellonenca d'‘El somni d'una nit d'estiu’ de Shakespeare

El Teatre Principal de Castelló estrena divendres Somni, una  adaptació del clàssic de William Shakespeare El somni d'una nit d'estiu, que beu de la mitologia, les tradicions i els temes propis de la Plana. Els dies previs, la direcció i els actors ultimen els detalls de l'obra, que és la gran aposta de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) per a aquesta temporada. 

La dramaturga de Somni, Núria Vizcarro, explica que s'han inspirat en històries, llegendes i en un context  castellonec que va "des del món del camp i els llauradors, representat per la Marjal, fins al món dels habitants de la ciutat i del que es viu a les fàbriques". "El context és el d'un poble gran que es transforma en una ciutat menuda", aclareix. 

El procés de creació de l'obra ha durat quasi un any. Una de les claus del projecte ha sigut la interactivitat amb el públic, amb què tant Vizcarro com Juan Carrillo, el director, han estat en contacte directe gràcies a assajos participatius. Així, portaven xicotets fragments de l'obra a espais poc habituals, com instituts, o a espectadors pocs avesats perquè en digueren la seua. Carrillo explica que aquesta metodologia de treball implica que el públic done als espectadors les seues impressions, fet que ajuda que la creació de l'obra avance. 

Somni s'estrena el divendres 10 de maig al Teatre Principal de Castelló, on estarà fins diumenge. Després rodarà per la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats