"Solosofía": lloança de la vida en solitari

La psicòloga valenciana Nika Vázquez publica 'Solosofía', una guia que desvetlla els secrets per a una vida plena de sentit

Imatge d'arxiu / Shutterstock

La psicòloga valenciana Nika Vázquez acaba de publicar un manual anomenat 'Solosofía'. Aquest nou concepte es defineix com l'art de sentir-se complet i gaudir de la vida en solitari.

"Estar sol no és el mateix que sentir-se sol" i ahí radica la clau de la felicitat, segons Vázquez. Precisament, Solosofia és una lloança al plaer de passar temps amb un mateix. Anar al cinema, prendre un café o anar de viatge sense companyia, lluny d'incentivar el ser insociable i introvertit, ensenya a ser éssers comunitaris que no depenen de ningú.

L'autora d'"Aporta o aparta", "Te quiero ¿y ahora qué?" i ara de "Solosofía" reflexiona sobre allò imprescindible per sentir-se bé que habita en u mateix i ve de reforçar l'autoestima, cuidar-se i tindre un bon diàleg interior, el secret per gaudir de ser independent.

Durant les consultes privades que Nika Vázquez impartia, s'adonà que moltes de les persones que acudien buscant ajuda no es coneixien a elles mateixes, sempre eren 'en referència a algú' i les seues decisions eren 'amb relació a una altra persona'. A través de l'aprenentatge de les seues experiències com a psicòloga, ha desenvolupat aquesta guia per mostrar els beneficis de sentir-se en plenitud sense dependre de ningú.

També et pot interessar

stats