Sol Picó estrena el seu nou espectacle de dansa: 'Titanas'

Tres dones ocupen l’escenari per reivindicar i posar en valor que les ballarines de més de cinquanta anys poden i volen seguir ballant

'Titanas' és el nou espectacle de la ballarina i coreògrafa alcoiana Sol Picó / À Punt NTC

La ballarina i coreògrafa alcoiana Sol Picó estrena aquest dimecres a València el nou espectacle, Titanas, amb què reivindica que les ballarines de més de cinquanta anys poden i volen continuar ballant. 

En l’escenari es troben tres ballarines: Sol Picó, Natsuki i Charlotta Öfverholm, que conflueixen en el mateix punt del camí per a crear un espai de llibertat absoluta. En paraules de Picó, són tres dones que “s'han trobat en un mateix moment vital i professional per contaminar-se, per enriquir-se i per conéixer els mons de cadascuna”. 

Abrigades per la música electrònica de la compositora Judit Farrés i les veus de dotze dones del Cor de la Generalitat fan que d'aquests tres vèrtexs d'un mateix triangle emergisquen les energies més pures i genuïnes.

El procés de creació ha sigut lliure i compartit. Farrés ha explicat a À Punt NTC que ella els posava diferents músiques “i a partir del que sentien elles creaven i es coneixien corporalment”. Sol Picó, per la seua part, assegura que com a experiència humana és una cosa absolutament indispensable a fer en la vida en algun moment, perquè està molt bé eixir de ta casa. 

D’aquesta manera, música, dansa i videoart conviuen en aquest espectacle sensorial en què les ballarines senten plena llibertat per a reivindicar-se damunt d'un escenari i explorar nous camins. Tot per a denunciar la invisibilització que es fa de les dones a partir d’una certa edat, explica Picó, i també per a posar en valor que malgrat això elles tenen ganes i energies de sobra per a continuar ballant. 

El resultat no decep: la força d’aquestes Titanes emociona i impacta. L’espectacle es podrà gaudir durant aquesta setmana a València –al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts de València– i al final de mes, a Castelló.

També et pot interessar

stats