Les societats musicals valencianes rebran un 15,7% més d’ajudes en 2019

Les escoles de música podran cobrar per endavant fins al 70% d’aquestes ajudes.

La Banda Municipal de València al Palau de la Música
La Banda Municipal de València al Palau de la Música / Tania Castro (Europa Press)

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana rebran quasi dos milions d’euros més en ajudes, la qual cosa suposa un increment del 15,7% respecte a l’any passat. Aquest augment es recull en els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2019.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) també ha informat que les escoles de música podran cobrar per endavant fins al 70% d’aquestes ajudes, una esmena del grup Podem acceptada per unanimitat per tots els altres grups parlamentaris. 

El president de l’FSMCV, Pedro Rodríguez, ha assegurat que aquesta esmena “suposa un fet històric per al sector”, i ha manifestat que se senten “molt satisfets” pel que suposa la mesura per a la continuïtat de les escoles de música.

En aquest sentit, la Federació proposarà la creació d’una subdirecció general d’Escoles de Música dins de la direcció general de Formació Professional i Ensenyaments Especials per a representar a les 400 escoles de música de la Comunitat Valenciana. 

“Encara que en els bons temps anteriors a la crisi el finançament per a aquestes finalitats era de més de 10 milions d’euros anuals, adjudicats a discreció pels polítics, des de l’FSMCV valorem positivament el creixement d’aquest programa basat ara en la concurrència competitiva”, ha afirmat Rodríguez.

També et pot interessar

stats