La societat valenciana avança en el respecte i la igualtat

Després dels últims excessos i agressions sexistes en les festes els ajuntaments aposten per unes falles lliures de comportaments sexistes.

L'Ajuntament de València ha publicat un ban per als dies de falles en el qual regula els aparcaments, les restriccions al trànsit, la venda al carrer, les vies d'evacuació i altres indicacions complementàries. Però, a més, amb aquest ban es pretén fer de la festa de les falles una festa compromesa amb els valors de la igualtat, el respecte i la pluralitat. Unes festes que des de sempre han denunciat les desigualtats existents en la societat. 

També a Benicarló s'ha fet una aposta per les falles sense excessos d'alcohol i lliures d'agressions sexistes. L'ajuntament d'aquesta localitat del Baix Maestrat ha llançat aquesta campanya com a conseqüència de l'escalada de falta de respecte cap a les dones que es produeix en grans esdeveniments. La campanya té com a objectiu eliminar l'assetjament i l'abús sexual en falles, i el compromís de previndre i eradicar les actituds i els comportaments sexistes, a més de sensibilitzar els ciutadans i activar les respostes davant d'aquestes situacions. 

L'Ajuntament de Gandia a través de l'àrea de Diversitat i Polítiques Inclusives ha apostat per unes falles respectuoses amb la diversitat afectiva i sexual. La finalitat és aconseguir un espai lliure de masclisme i LGTBIfòbia. En la campanya que s'ha llançat enguany es proposa canviar la lletra ofensiva d'algunes cançons i que resulten insultants per a moltes persones homosexuals i les seues famílies.  20 comissions falleres de la ciutat dels Borja s'han presentat al premi que es convoca per primera vegada a la millor escena de diversitat LGTBI en els monuments fallers. 

També et pot interessar

stats