Smoking Souls, Pau Alabajos i Néstor Mir copen les nominacions als Premis Ovidi Montllor

Aquest diumenge se celebra la gala de lliurament dels guardons a Alcoi, ciutat natal del cantautor.

Imatge d'arxiu del grup Smoking Souls als estudis d'À Punt de Burjassot.
Imatge d'arxiu del grup Smoking Souls als estudis d'À Punt de Burjassot. / À Punt NTC

Aquest diumenge té lloc la quinzena edició dels Premis Ovidi Montllor. Una gala que tindrà com a escenari el teatre Calderón d'Alcoi, la localitat natal d'aquest cantautor, quan es compleixen 25 anys de la seua mort. A més, al llarg de l'any s'han celebrat diversos actes per a rememorar el llegat d'aquest artista.

Són dotze les categories a través de les quals es reconeixen els professionals de la música en valencià. Smoking Souls és el grup amb més nominacions, n'acumula sis amb el seu últim àlbum, Translúcid: millor disc de rock, millor producció i/o arranjaments, millor cançó amb “Volves de neu”, millor lletra amb “140K”, millor disseny i millor videoclip també per a “Volves de neu”. Al grup de Pego el segueix Pau Alabajos que té cinc nominacions, totes pel seu disc Les hores mortes, a millor disc de cançó, millor producció i/o arranjaments, millor cançó amb “Kintsugi”, millor lletra amb “Mar de mabre” i millor disseny.

El tercer artista amb més nominacions és Néstor Mir, pel seu disc Un immens i infinit continent. El cantant és finalista a millor disc de pop, millor cançó amb “Creuar l'oceà” i millor lletra amb “Adéu amic”. Altres grups que opten a un Ovidi Montllor per la millor cançó són Mireia Vives i Borja Penalba, Jonatan Penalba, Clara Andrés i Júlia, i Xavi Sarrià.

Aquests guardons també reconeixen grups emergents i nous artistes d'estils alternatius com ara Atupa, Cactus, Black Fang i Herba Negra que opten a la categoria de millor disc de hip hop i electrònica. Per la seua banda, La Fúmiga, Menerva i Mo'Roots opten a guanyar en l'apartat de mestissatge. Finalment, en la categoria pop hi ha Clara Andrés i Júlia, Néstor Mir, Atlàntic i Nuc, i els grups que aspiren a l'Ovidi Montllor a millor disc rock són Batoi, Aspart i Inèrcia i Smoking Souls.

També et pot interessar

stats