Sis fotògrafs amb diversitat funcional fan visible l’invisible en el Centre del Carme de València

La mostra recull les instantànies realitzades després de compartir un taller on es treballen les discapacitats a través de l’expressió artística.

Fotografia de la mostra ‘¿Me ves?’
Fotografia de la mostra ‘¿Me ves?’ / GVA

La fotografia, de vegades, capta realitats que la majoria no veuen. El potencial creatiu de les persones amb diversitat funcional pot ser una d’elles, com evidència l’exposició “¿Me ves?”, que estarà des d’aquest dijous al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València. La mostra recull les instantànies realitzades per Ismael, Ladis, Juan, Pedro, Ismael F. i Juan Fran, després de compartir un taller en què treballen les discapacitats de mobilitat o visió a través de l’expressió artística.

L’exposició, oberta fins al 19 de gener, està coordinada per la fotoreportera alacantina Pilar Cortés dins de la convocatòria Altaveu d’inclusió i cohesió social. Durant diverses sessions, els fotògrafs han aprés a utilitzar càmeres digitals i retratar les emocions de l’entorn. “La càmera de fotos és una eina per a expressar inquietuds. Cadascun o cadascuna és diferent i únic, com les seues fotografies”, ha destacat Cortés.

Els artistes de la mostra pertanyen al centre Sant Rafael, de la Fundació Sant Francesc de Borja, que manté des de fa 35 anys a Alacant diverses residències, instal·lacions i programes per a persones amb diversitat funcional.

Un altaveu per la creativitat

Altaveu és una iniciativa del Consorci de Museus per a donar visibilitat a propostes de caràcter social que fomenten el treball en xarxa amb la ciutadania, i obrin la porta a accions culturals basades en el treball comunitari i col·laboratiu. Amb aquesta convocatòria es donen suport a treballs sense ànim de lucre que es desenvolupen a València, Castelló i Alacant i promouen l’interés per la cultura i la participació ciutadana.

També et pot interessar

stats