Singularitzar les sales i posar-les en valor, l'objectiu per a la temporada teatral 2018-2019

Noms com Carmen Machi o Sílvia Munt, marquen la programació de l’Institut Valencià de Cultura.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, i el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, han presentat el programa | IVC
El director general de l’IVC, Abel Guarinos, i el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, han presentat el programa | IVC

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat l’avanç de la programació d’arts escèniques per a la temporada 2018-2019 al teatre Principal i al teatre Rialto de València amb el lema #Identitat. A l’acte han assistit el director general de l’IVC, Abel Guarinos, i el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García.

Abel Guarinos, ha explicat el nou lema, #Identitat, com un pas avant "després del canvi de filosofia que ha significat la temporada 17-18 respecte de les passades". "Aprofundim en l’aposta per la coherència de la programació i per una marca pública de qualitat. Així, aquesta temporada 18-19 busca la identitat dels teatres Rialto i Principal de València, és a dir, busca singularitzar les sales i posar-les en valor”, ha explicat el director general de l'IVC.

En el cas del Rialto destaca el projecte Habitem el Rialto, que aspira a com a objectiu crear una comunitat d’espectadors i espectadores, amb l'objectiu de fidelitzar nous públics, especialment els joves.

Pel que fa al Principal, Roberto García promet una programació de luxe, amb alguns dels noms de referència de les arts escèniques en l’àmbit valencià, estatal i internacional. Encetarà la temporada l’estrena mundial de Santos, i ara què, creació de Ximo Solano, un homenatge al pianista, compositor, pintor, escultor i performer de Vinaròs Carles Santos i a la seua obra. A l’octubre es podrà veure Cronología de las bestias, protagonitzada per Carmen Machi, una comèdia negra de suspens que reflexiona sobre la mentida.

Els responsables de l’IVC també han manifestat la intenció de potenciar la creació i impulsar les indústries escèniques. L’aposta per la producció pròpia es duplicarà en la temporada 2018-2019 i passen de 4 a 9 produccions pròpies de teatre i d’1 a 3 produccions de dansa.

Aquesta temporada també significa la recuperació dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes, amb què l’IVC vol "reconéixer el treball i l’excel·lència dels professionals valencians". La gala de lliurament serà retransmesa per la televisió d'À Punt i, a partir de setembre, se’n donaran detalls.

També et pot interessar

stats