'Singing Writers': Quan la literatura i la música s'abracen en una cançó

"Au bord de la Route" és el primer fruit de la col·laboració entre l'escriptora valenciana Bárbara Blasco i el compositor i cantant neerlandés Rick Treffers

MÚSICA I LITERATURA EN UNA CANÇÓ

Tres o quatre copes de vi entre dos amics del barri de Russafa de València va ser l'origen d'un projecte musical que aspira a donar veu a escriptors i escriptores del panorama internacional. Es diu "Singing Writers" i darrere de la iniciativa està el compositor i cantant neerlandés RickTreffers, que suma aquest repte a la seua carrera musical, primer amb el pop atemporal i melancòlic de Mist i els últims anys amb nous treballs en solitari. "És un projecte que ha nascut de l'espontaneïtat; jo componc les cançons i l'escriptor o l'escriptora fa les lletres i canta". Això és, en essència, el nou repte d'aquest cantant establit al barri més bohemi de la capital del Túria.

A l'altre costat de la taula es trobava una vella amiga del barri, l'escriptora valenciana Bárbara Blasco, guanyadora del Premi Tusquets Editors el 2020 per la novel·la Dicen los síntomas. A ella va ser a qui va proposar la primera col·laboració. "Les seues històries tenen un gran sentit de l'humor i una mica de melancolia, igual que la meua música. Això és el que més m'agrada d'ella i el seu treball", diu Treffers de la seua nova parella artística.

Per a l'escriptora aquesta aventura és una forma "d'experimentar amb les sensacions, amb les emocions" malgrat la seua falta d'experiència en la música. "Fa uns anys vaig tindre un grup que féiem versions en francés de Gainsbourg i Françoise Hardy. "Vam fer un concert; el primer i l'últim", assevera la novel·lista i ara cantant, i afig que "a la major part dels escriptors i escriptores els hauria agradat dedicar-se a la música".

El tema que han presentat aquesta setmana es diu "Au bord de la Route" i parla "d'acceptar qui vol volar i aprendre a amar qui no vol fer niu enlloc". El videoclip, idea i edició de l'artista Inés N. Monfil, mostra qui es queda i qui se'n va en imatges gravades a València i Amsterdam.

També et pot interessar

stats