'Els Simpson' tindran un personatge sord per primera vegada

Els ninots grocs només tenen quatre dits, però utilitzaran igualment el llenguatge de signes americà

Fotograma d''Els Simpson'
Fotograma de la sèrie 'Els Simpson' / Europa Press

La popular sèrie de dibuixos animats Els Simpson comptarà, per primera vegada en trenta-tres anys d'història, amb un personatge sord que necessitarà fer ús del llenguatge de signes per a comunicar-se. L'aparició serà en un episodi que s'emetrà la setmana que ve, ha informat la cadena CNN, amb el títol "The Sound of Bleeding Gums" ('El so de Genives Sagnants'). 

Encara que els personatges del programa només tenen quatre dits, utilitzaran el llenguatge de signes americà, que és el més emprat als Estats Units. "És molt difícil fer un 'primer capítol' com aquest després de 722 episodis. Però no podria estar més entusiasmat amb ell", ha afirmat el productor executiu Al Jean.

El capítol estarà protagonitzat per Lisa Simpson, una de les filles de la famosa família, qui descobreix que el seu model a seguir i músic favorit, el difunt saxofonista Bleeding Gums Murphy, té un fill sord que necessita un implant coclear. Lisa es deixa portar per a tractar d'ajudar Monk Murphy, com s'anomena el xic. 

La trama està inspirada en la vida de Loni Steele Sosthand, l'escriptora principal de la sèrie. "Loni va proposar convertir el fill de Bleeding Gums Murphy en un home que va nàixer sord i que mai va poder escoltar la música de son pare", ha explicat Jean.

Sosthand apunta que l'equip de producció d'Els Simpson van consultar dos especialistes en llenguatge de signes per a revisar les animacions i assegurar-se que, a pesar que faltaven dits als personatges, el significat de les paraules es transmetia correctament. Segons declara l'escriptora, l'episodi va ser per a ella un treball fet amb "amor" i molt "personal". El seu germà, Eli, té problemes d'audició en una família que estima la música jazz.

També et pot interessar

stats