‘La silueta del olvido‘, del valencià Joaquín Camps, guanyadora del premi Azorín 2019

L'auditori d'Alacant acull el lliurament d'aquest guardó, dotat amb 45.000 euros i en el qual han participat 215 novel·les.

Joaquín Camps Torres arreplega el premi
Joaquín Camps Torres arreplega el premi

L'escriptor Joaquín Camps Torres, nascut a Gandia i professor de la Universitat de València, ha guanyat el premi Azorín 2019 amb La silueta del olvido, una novel·la policíaca protagonitzada per una inspectora que investiga un segrest. L'obra del valencià ha sigut triada entre deu novel·listes finalistes i les 215 que s'han presentat, 58 més que l'anterior edició. 

El guardó, organitzat per la Diputació d'Alacant i l'Editorial Planeta, està dotat amb 45.000 euros, fet que el converteix en un dels reconeixements amb major quantia econòmica. Novel·listes com ara Luis Racionero, Dulce Chacón, Zoé Valdés, Fernando Delgado o Espido Freire han aconseguit aquesta distinció, que enguany té com a lema "La prosa que marca època".

L'Auditori d'Alacant s'ha omplit no només de paraules, sinó també de música, amb un concert simfònic en què s'han interpretat peces de Beethoven, Barber, Rossini i Txaikovski. A més ha acollit un recital de fragments d'una obra d'Azorín, l'escriptor de Monòver i referent de la generació del 98, a qui està dedicat el premi. 

De les 26 edicions del guardó (va començar el 1994), 13 premis s'han donat a obres escrites per dones i 13 han sigut per a homes.

També et pot interessar

stats