Sevilla es queda els Goya

La ciutat substituirà València en la gala del 2023, segons ha confirmat l'Acadèmia de Cine

Els operaris col·loquen una figura dels Goya en front del Palau de les Arts de València
Els operaris col·loquen una figura dels Goya en front del Palau de les Arts de València

El president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, Mariano Barroso, i l'alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, han anunciat aquest dimarts que Sevilla acollirà la cerimònia dels 37 Premis Goya el primer trimestre del 2023. La ciutat andalusa substituirà així València, tot i que la Generalitat havia declarat el seu desig de tornar a celebrar l'entrega dels premis en diverses ocasions.

Els premis més importants del cinema espanyol tornen a la capital andalusa, després de l'experiència del 2019, que va suposar la segona vegada en la història de la institució en què el lliurament dels guardons se celebraven fora de Madrid.

"Tenim un record excel·lent de la gala que vam fer a Sevilla, allí comencem a descentralitzar les activitats de l'Acadèmia, a Sevilla també constatem l'afecte de la gent pel nostre cinema", ha manifestat el president de l'Acadèmia en declaracions recollides en un comunicat.

Barroso ha recordat "l'aposta que fa la ciutat andalusa pel cinema espanyol i europeu i la cultura" i ha destacat que Sevilla és la tercera ciutat en nombre d'acadèmics, després de Madrid i Barcelona, i que Andalusia en el seu conjunt té "una indústria audiovisual cada vegada més rellevant".

L'alcalde de Sevilla va agrair a l'Acadèmia la seua decisió "especialment en aquest any en què els Premis Goya contribuiran de manera decisiva al procés de recuperació després de la pandèmia i suposaran un impuls al posicionament de Sevilla com a referent cultural en l'àmbit nacional".

A més de la gala en si, com a avantsala tindran lloc una sèrie d'activitats –trobades amb actors, actrius i cineastes, exposicions, projeccions de pel·lícules nominades, photocall de l'Ajuntament–, que es detallaran pròximament, segons avança l'Acadèmia.

També et pot interessar

stats