Setze ballarins valencians tornen a casa per mostrar el talent que sel's reconeix arreu del món

La II Gala de Dansa Internacional Valenciana va mostrar aquest dijous el virtuosisme d'aquestos joves artistes

La II Gala de Dansa Internacional Valenciana / À Punt NTC

El talent valencià triomfa en els millors escenaris del món, com és el cas dels setze ballarins i ballarines que mostraren aquest dijous el seu art en la II Gala de Dansa Internacional Valenciana. Per a alguns és l'única oportunitat de mostrar a la seua terra el talent reconegut mundialment.

Joan Ibars va deixar Benissa (Marina Alta) fa deu anys per a formar-se a Nova York, i d'allà a Alemanya. Convertit en ballarí professional, aquest dijous va ser la primera vegada que actuava a Espanya. “Per a mi és tornar tot el que la meua família, la meua estructura de suport m’ha donat. Hui venen les dues àvies meues que no m’havien vist des que tenia huit anys i podran veure tot el profit que he tret en tots aquests anys, el sacrifici d’estar fora de casa és el més gratificant per a mi”, ens conta el ballarí valencià.

Un sacrifici molt present també per a Carla Wieden, fa 14 anys que aquesta valenciana triomfa en companyies internacionals. La nit d’aquest dijous es va acomiadar dels escenaris, amb l'oportunitat de fer-ho a casa. “Una carrera tan dedicada i amb tant d’amor i passió, òbviament fer-la a un costat és complicat i quina manera millor que fer-ho a casa”, relata la ballarina.

Eixir fora de les nostres fronteres és, per a la majoria, l'única manera de complir un somni. Només hi ha dues companyies de dansa estables a Espanya i conéixer i reconéixer el talent dels nostres ballarins i ballarines.

També et pot interessar

stats