Set nominacions per al teatre valencià en els Premis Max

L'obra ‘Dinamarca’ opta als guardons per la millor autoria teatral i millor protagonista.

Imatge d'arxiu de l'espectacle 'Animal de sèquia'

Cinc produccions valencianes de teatre s'han colat entre els finalistes dels XXIII Premis Max de les Arts Escèniques 2020 amb sis nominacions. El comité organitzador ha fet públiques aquest dimarts les candidatures en les 19 categories dels guardons, que atorga anualment la Fundació SGAE i que volen reconèixer el talent dels professionals del teatre i la dansa espanyoles.

L'obra Dinamarca ha aconseguit dues nominacions. Josep Lluís i Rodolf Sirera opten al guardó per millor autoria teatral, i competiran amb Vanessa Montfort per Firmado Lejárraga i Pablo Remón per Los mariachis. L'actriu Rebeca Valls es disputarà el premi a millor protagonista amb Irene Escolar (Hermanas) i Verónica Forqué (Las cosas que sé que son verdad).

La producció Homenatge a una desconeguda, de la companyia Teatro de la Catrina, també s'ha classificat en dues categories, entre les quals la de millor espectacle revelació. Les altres candidates són Cortejo, d'Elena Carrascal Danza, i El viento es salvaje, de Las niñas de Cádiz, S.L. Les autores d'Homenatge a una desconeguda, Desirée Belmonte i Cristina Correa, estan nominades també a la millor autoria revelació. Es disputaran el guardó amb Marta Arán (Els dies mentits) i Paco Gámez per Inquilino (Numancia 9, 2ºA).

D'altra banda Sabates noves, de la companyia El Teatre de l'Home Dibuixat, està nominada a millor espectacle per a públic infantil, i Jesús Salvador Chapi optarà al premi de millor composició musical per a un espectacle escènic amb Animal de sèquia. I Jordi Casanovas també és finalista com a millor director d'escena per Valenciana.

Shock i Com els grecs, les favorites

Shock i Com els grecs, les favoritesShockCom els grecs

L'obra Shock (El Cóndor y el Puma), d'Andrés Lima, és la favorita d'aquesta edició dels Premis Max amb quatre nominacions, seguida per Com els grecs, de Josep Maria Mestres, que en té tres. La mateixa xifra han aconseguit l'òpera Je suis narcissiste i l'espectacle de dansa Anhelo.

Shock (El Cóndor y el Puma), un obra de teatre documental del Centre Dramàtic Nacional, inspirada en el colp d'estat d'Augusto Pinochet, optarà al Max en les categories de millor espectacle de teatre, millor direcció d'escena (Lima), millor actor protagonista (Ernesto Alterio) i millor disseny d'espai escènic (Beatriz Sant Joan). Com els grecs, una versió de l'obra de Steven Berkoff del Teatre Lliure, trasllada el mite de Sòfocles a l'època de Margaret Thatcher i està nominada a millor espectacle teatral, millor adaptació (Joan Sellent) i millor actor protagonista (Pablo Derqui). La gala de lliurament dels guardons està prevista per al 7 de setembre al Teatre Cervantes de Màlaga, si la crisi sanitària ho permet.

També et pot interessar

stats