La Senyera es muda d'emplaçament durant uns mesos

La bandera es trasllada al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València mentre duren les obres al Museu Històric de la ciutat

Diversos regidors col·laboren en el traslladat de la Senyera que l'alcalde ha depositat en el Saló de Cristall
Diversos regidors col·laboren en el traslladat de la Senyera que l'alcalde ha depositat en el Saló de Cristall / À Punt NTC

Els visitants que pugen durant les pròximes setmanes al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València s'hi trobaran un hoste ben simbòlic: la Senyera.

Aquest espai acollirà l’emblema dels valencians mentre es duen a terme les obres al Museu Històric de la ciutat, on es conserva la Senyera durant tot l’any, llevat de la festa del Nou d’Octubre i els dies previs, quan es traslladada a dependències municipals per a participar en els actes commemoratius.

El trasllat s’ha fet amb la finalitat de preservat aquesta valuosa peça històrica i preservar-la de possibles efectes per les obres per a habilitar una sala nova al museu. Està previst que acaben al principi de l’any que ve.

L'alcalde de València, Joan Ribó, i diversos regidors han participat en el trasllat de la Senyera, que ara ja presideix el Saló de Cristall dins d'una vitrina.

Encara que no es tracta d’una intervenció de molta envergadura, el valor històric d’alguns elements que custodia el Museu Històric de València, com la Senyera, el plànol més antic de la ciutat o l’espasa i el casc de Jaume I, obliguen a traure’ls de l’espai museístic per a protegir-los de qualsevol perjudici. Tots aquests fons estaran en altres espais fins que acaben les obres.

En el cas de la Senyera, que data del 1928, va patir un profund procés de restauració l’any passat. 

També et pot interessar

stats