Sento repassa en vinyetes les anècdotes més desconegudes del Prado

El museu presenta un còmic de l'il·lustrador valencià amb motiu del 200 aniversari de la pinacoteca.

VÍDEO | Sento repassa en vinyetes les anècdotes més desconegudes del Prado

El Museu del Prado presenta aquest dijous un còmic de l'il·lustrador valencià Sento Llobell amb motiu del bicentenari. Un encàrrec del conservador de dibuixos i estampes de la pinacoteca, José Manuel Matilla. 

En la seua obra, Sento trasllada el focus del quadres cap a les persones; els restauradors, experts i aficionats a l'art que han omplit de vida a les sales del Prado durant 200 anys.

Al llarg de cent pàgines, les vinyetes de Llobell narren anècdotes rellevants de finals de segle XIX i principis del XX. Episodis desconeguts, històries menors, que aporten una nova mirada sobre l'espai i la seua història. 

Una d'aquestes fa referència a la publicació en 1891 en el diari El Liberal d'una fake news perquè informava d'un incendi en el Museu que no va ser tal. Al final de l'article aclaria que tot el desastre descrit podria passar si no s'adoptaven mesures de prevenció.

Crida l'atenció, igualment, el robatori del Tresor del Delfí, unes peces de vidre del 1918 de Felip V per part d'un extreballador del museu, en les quals es va aplicar el primer rastreig d'empremtes digitals de la polícia científica espanyola.

Dos episodis només, entre el grapat d'anècdotes que Sento recupera des de l'oblit per a les noves generacions. 

També et pot interessar

stats