El segell valencià de ‘Robot dreams’, candidata a millor pel·lícula animada als Premis Oscar

M. Carmen i Dana, de Pego i de Sagunt, celebren que un projecte xicotet competisca amb grans productores

Les valencianes participants en la pel·lícula 'Robot Dreams', M. Carmen Cambrils i Dana Benso / À Punt NTC

Robot dreams, de Pablo Berger, és la pel·lícula d'animació espanyola que acaba de ser nominada als Oscars. Una història d'amistat entre un gos i un robot, que transcorre a Nova York, i que competirà amb els grans estudis americans per l'estatueta al març. En aquest projecte tan minuciós han participat dues joves valencianes, M. Carmen Cambrils i Dana Benso.

La tendra relació entre un tímid gos i un robot en la platja de Coney Island, a Nova York ha captivat als acadèmics. En una altra platja, banyada en aquest cas pel Mediterrani, ens trobem amb M. Carmen i Dana, de Pego i de Sagunt, que són part d'aquest somni.

M. Carmen s’ha encarregat d’animar Robot i Dog: “Som actors encoberts i hem de dibuixar línia a línia allò que passa en el plànol per a contar el que succeeix en la història”. Dana, en canvi, treballa en el departament de Clean Up: “Ens encarreguem de passar a net i completar allò que ha fet abans el departament d’animació”.

Un engranatge en cadena per a fer realitat els 102 minuts de metratge. Elles dedicaren tot un any al projecte i encara intenten aterrar després de la nominació a l'Oscar. “Vam sentir una mescla d’emoció, excitació i eufòria, va ser molt inesperat”, assegura M. Carmen. Per la seua banda, Dana diu: “molta sorpresa perquè competim amb Sony i Netflix. Som una pel·lícula xicoteta espanyola i és meravellós”. 

Mari Carmen està a punt d'animar una altra pel·lícula, però Dana canviarà divendres Sagunt per Irlanda. Una indústria que s'enlaira, sí, però li falta finançament per a oferir estabilitat.  

També et pot interessar

stats