El segell valencià, present en la gala dels premis Goya

'Mientras dure la guerra', d'Amenábar, encapçala les nominacions en la 34 edició amb 17 candidatures.

Integrants de l'equip de la pel·lícula d'animació 'Buñuel, en el laberinto de las tortugas' a l'arribada de l'entrega dels premis Goya 2020
Integrants de l'equip de la pel·lícula d'animació 'Buñuel, en el laberinto de las tortugas' a l'arribada de l'entrega dels premis Goya 2020 / Jorge Zapata (Efe)

Aquest dissabte se celebra a Màlaga la gala dels premis Goya 2020. Enguany, el segell valencià estarà present amb diverses candidatures que opten a guanyar l'estatueta. 

Les opcions valencianes als Goya 2020 passen per  la candidatura de la castellonenca Carmen Arrufat com a actriu revelació enLa innocència, ambientada a Traiguera (Baix Maestrat), el municipi que va veure créixer la directora de la pel·lícula, Lucía Alemany. A més, aquest llargmetratge té possibilitats d'emportar-se un segon premi per la nominació a millor cançó original, “Allí en la arena”, del compositor Toni M. Mir.

També destaca la nominació del director de producció Toni Novella, natural de Requena, per la pel·lícula Dolor y gloria, dirigida per Pedro Almodóvar. També, la valenciana Ana Lozano opta al Goya a millor maquillatge i perruqueria. A més, Paterna va ser l'escenari, al juliol de 2018, d'una part important del rodatge que recrea les coves del Batà i la Torre de Paterna als anys seixanta. 

En la categoria a millor curtmetratge d'animació destaca la producció valenciana Madrid 2120, de José Luis Quirós i Paco Sáez.

Amb quatre nominacions, Buñuel en el laberinto de las tortugas és una altra de les cintes creades al territori, en aquest cas sota el paraigua de la productora Hampa Studio. Millor pel·lícula d'animació, millor direcció novell, millor guió adaptat i millor música original són els guardons que podrien passar per mans valencianes.

Les pel·lícules més nominades

Mientras dure la guerra, d'Alejandro Amenábar, encapçala les nominacions en la 34 edició dels Premis Goya amb 17 candidatures. La pel·lícula compta amb Fernando Bovaira, natural de la Valld'Uxó, en la producció. La trinchera infinita, de Jon Garaño, Jose Mari Goenaga i Aitor Arregi, amb 16, i Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, amb 15, completen el pòdium de les més nominades.

El premi que ja es coneix és el Goya d'honor, que enguany recau en l'actriu i cantant Pepa Flores, Marisol. 

València, candidata a acollir la gala de 2021

La ciutat de València es postula per a acollir la gala de lliurament dels Premis Goya 2021, quan es complirà el centenari del naixement del director de cinema Luis García Berlanga, nascut a València, cofundador de l'Acadèmia de Cinema i president d'honor des del 1986 fins al 2010.

També et pot interessar

stats