“El secret del glamur”, l’exposició que recull el millor d'Hanníbal Laguna

El Palau Provincial acull una mostra que repassa els 35 anys de trajectòria del cèlebre dissenyador

Molstra de l'exposició d'Hanníbal Laguna / À Punt NTC

Les creacions més famoses del dissenyador Hanníbal Laguna protagonitzen l'exposició El secret del glamur, un repàs per 35 anys dedicats al món de la moda d'un dels modistes més reconeguts internacionalment i que ha vestit actrius, cantants i models de tot el món.

Va ser una flor feta amb un tros de tela el que va iniciar Hanníbal Laguna en el món de la moda quan vivia al costat del Palau de la Diputació d'Alacant. “Per a mi és un lloc màgic, perquè té moltes connotacions especials, sobretot de la meua adolescència, quan vaig fer els primers dibuixos de siluetes femenines ací”, explica el dissenyador.

35 anys després, són més de 4.000 els dissenys que ha creat i que han lluït actrius, models, esportistes o cantants de tot el món. Alguns són icònics, com el que va portar Judit Mascó en la reaparició en les passarel·les i que es va crear amb el mateix color dels seus ulls. Altres, més reivindicatius, com un de finals dels noranta amb què Hanníbal Laguna denunciava el maltractament animal, o simbòlics, com l'últim que va lluir Rocío Jurado damunt dels escenaris.

Els grans dissenyadors com Balenciaga o Dior han sigut per a ell font d'inspiració, però també la indumentària més nostra, com el vestit de nóvia alacantina. Laguna ha compartit amb À Punt Notícies que el primer cosset que va crear va ser a partir del patronatge del vestit de valenciana de la seua iaia.

Una mostra única que es pot visitar al Palau de la Diputació fins al 15 de setembre.

També et pot interessar

stats