Scorsese, Premi Princesa d'Astúries de les Arts 2018

El guardó el reconeix com a "figura indiscutible del cinema".

Martin Scorsese en 2017
Martin Scorsese en 2017 / Franck Robichon (EFE)

El premi reconeix més d'una vintena de pel·lícules que ja formen part de la història del seté art, i una intensa labor per a recuperar el patrimoni cinematogràfic de tot el món. "Scorsese es manté actualment en plena activitat i reuneix en la seua obra mestria, innovació i classicisme", ha destacat el jurat. A més, a través de les seues fundacions, Scorsese ha restaurat més de 800 pel·lícules clàssiques i ha col·laborat en la restauració i conservació d'una cinquantena de pel·lícules africanes.

El director, guionista, actor i productor de cine nord-americà Martin Scorsese és un de les figures més reconegudes de Hollywood. El realitzador de Toro salvatge, Casino, Taxi driver i Un dels nostres, guanyador d'un Oscar i tres Globus d'Or, es trobava entre les 35 candidatures de 21 països que optaven a esta categoria, la primera que es decideix en la 28 edició dels Premis. Scorsese es traslladarà a Oviedo a l'octubre per a rebre el premi concedit per un jurat integrat per 15 membres i presidit per l'empresari José Llado.

Martin Scorsese, nascut a Nova York el 1942, se suma així a la nòmina de cineastes reconeguts amb el guardó. L'últim va ser Francis Ford Coppola, que el va obtindre el 2015. També el tenen l'austríac Michael Haneke, el 2013; i Woody Allen, el 2002. La seua candidatura s'ha imposat per una àmplia majoria a altres destacades, com ara la del compositor italià Enio Morricone.

També et pot interessar

stats