'Saó' publica el número 500 després de quasi 50 anys d'història

És la revista més antiga escrita en valencià, que va eixir al carrer per primera vegada el juliol del 1976

La revista 'Saó' publica el número 500 / À Punt NTC

En plena ressaca del franquisme i d'un matrimoni quasi impossible, el de cristians nacionalistes i agnòstics d'esquerra, va nàixer fa 48 anys la revista Saó, que va publicar el primer número el juliol del 1976. Aquest mes d'abril del 2024, ha publicat el número 500, amb una edició especial dedicada a cada una de les persones que l'han feta possible.

Durant aquests anys, per les seues pàgines ha passat gran part de la societat intel·lectual valenciana. Un pont d'aliances insospitades on encara escriuen personalitats d'ideologies diferents, i precisament aquest és el secret del seu èxit. "Hi ha una bona radiografia d'aquesta terra", ha assegurat el director de la revista, Vicent Boscà.

De fet, Saó sempre ha sigut una revista de subsistència i de resistència. "No hi ha revista més antiga que la nostra escrivint en valencià", ha explicat Boscà. L'Ajuntament de Montserrat va cancel·lar la seua subscripció el gener passat, però l'equip editor s'ho ha pres com a anecdòtic. "Jo crec que Saó no ha fet res malament, al contrari, el que hem volgut fer és arreplegar l'opinió d'uns i altres, els seus escrits i poder-los publicar", ha afirmat el seu director.

Una tasca que continua ara també en digital. "La revista Saó es pot llegir igual ací que a Madagascar", ha dit Boscà, que aspira a poder fer algun dia la publicació mil. "El nostre objectiu és subsistir i continuar", ha dit.

També et pot interessar

stats