Santiago Segura obrirà dissabte el fòrum de trobades cineastes-indústria al Centre del Carme

L’actor, director i productor compartirà les claus dels seus èxits cinematogràfics i analitzarà els mecanismes narratius de la comèdia 

Imatge d'arxiu de Santiago Segura
Imatge d'arxiu de Santiago Segura / Shutterstock

L'actor i director Santiago Segura obrirà el cicle cinematogràfic de Trobades amb els Imprescindibles del Cinema Espanyol, un fòrum en què es reuniran cineastes i professionals de la indústria audiovisual, que començarà este dissabte al Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) de València.

Amb el títol de "L'humor i la comèdia en l'era de les plataformes", Santiago Segura compartirà les claus dels seus èxits cinematogràfics, analitzarà els mecanismes narratius de la comèdia i respondrà a les preguntes del públic, “per indiscretes que siguen”, segons ha afirmat. L’organització assegura que la múltiple perspectiva de Segura com a director, actor, guionista i productor donarà als assistents una perspectiva privilegiada sobre el moment que viu el cinema actual. El públic interessat a assistir a la jornada haurà d'inscriure's prèviament en la web https://www.consorcimuseus.gva.es/.

Les sessions estaran dirigides pel cineasta i gestor cultural Rafael Maluenda, director dels llargmetratges documentals Berlanga!! i Forqué: el grito del tucán y el cineasta (codirigit per Gaizka Urresti). Maluenda va ser director del Festival Internacional de Cinema de València (Cinema Jove) i creador del Berlanga Film Museum, primer museu digital dedicat a un cineasta.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera, ha destacat que en la nova etapa del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i la seu corresponent, el Centre del Carme, vol donar suport als sectors culturals, en esta ocasió a l'audiovisual, amb una activitat que és fruit del treball dels departaments artístic, d'educació i activitats. “D'esta manera —ha afegit— el nostre objectiu és contribuir a donar suport als professionals valencians que trobaran en esta nova proposta sinergies i visions de futur amb líders del cinema espanyol”.

Santiago Segura ha actuat en pel·lícules com El dia de la bestia (1993) i com a director en la saga de Torrente i, recentment, amb les sagues de Padre no hay más que uno, Vacaciones de verano i ¡A todo tren!. També és productor i la seua activitat professional inclou la televisió i el teatre.

També et pot interessar

stats