La Santa Cecília de Cullera estrena un concert per a requint inspirat en les olors

La peça, composta per l’ontinyentí Saül Gómez, pretén ampliar l’escàs repertori que hi ha per a aquest instrument.

El músic Javier Llopis, intèrpret de requint, que va impulsar la composició del concert que s'estrena aquest diumenge
El músic Javier Llopis, intèrpret de requint, que va impulsar la composició del concert que s'estrena aquest diumenge

La Banda Santa Cecília de Cullera estrena aquest diumenge una peça amb una marcada inspiració aromàtica i pensada per a un instrument poc convencional: el requint. Es tracta de l'última composició de l’ontinyentí Saül Gómez, Scent, un concert per a requint i banda simfònica encarregada per l’artista internacional de Cullera Javier Llopis, que és intèrpret i especialista en aquest instrument. El concert tindrà lloc aquest diumenge a l’Auditori Municipal.

Javier Llopis pretenia potenciar les composicions per al requint amb l’encàrrec d’aquesta peça musical. “No existeix molt de repertori dedicat a aquest instrument”, apuntava.

Per la seua banda, el compositor Saül Gómez ha definit aquesta peça musical com “un viatge olfactiu únic i subjectiu amb què retrobar-se amb u mateix”. En aquest sentit, a través de l'olfacte, el compositor fa un recorregut per alguns dels moments que marquen l’existència humana i els vincula amb diferents aromes: des de la quotidianitat més estressant a l'asfixiant gruix dels fums de la ciutat o els llunyans records de la infància a través de l'olor de café molt.

Per això, la nova creació del compositor, que ha dirigit diverses bandes internacionals, com ara les de Salzburg, Innsbruck, Praga, Berlín o Munic, divideix la seua obra amb títols tan suggeridors com Estimulant els sentits, Herba fresca, Fum a la ciutat, Jardí de flors i Café amarg. Tots aquestos aromes “sonaran” aquest diumenge a l’Auditori de Cullera.

També et pot interessar

stats