Sant Joan de la Ribera, més de cent anys sent la llar d'estudiants valencians

El col·legi major és gratuït per a estudiants de qualsevol universitat valenciana que demostren capacitat per a l'estudi

El primer col·legi major universitari, Sant Joan de Ribera / À PUNT NTC

Des de fa 106 anys, una campana marca l’activitat diària dels residents del primer col·legi major universitari de València, el de Sant Joan de Ribera. El 1894, Carolina Álvarez Ruiz va adquirir el castell de Burjassot perquè els joves sense recursos pogueren cursar estudis universitaris.

En aquest mateix espai es van signar els furs de 1401, i per ací han passat més de 400 estudiants becats per la fundació Carolina Álvarez Ruiz.

És el cas de María Beneyto, estudiant de medicina, que afirma que "és un alleujament molt gran per a la família poder estar ací", perquè tenen cobertes les despeses d'allotjament en una habitació individual i els àpats de cada dia.

Preocupació econòmica compartida també per l’estudiant de matemàtiques Mario Guillem, que va demanar la beca al col·legi gràcies a la informació rebuda per la direcció del seu institut.

Premis Príncep d'Astúries, rectors d'universitats, ministres, consellers, una llarga llista de talents i capacitat que durant anys s’han anat revertint en la societat, tot continuant el llegat de Carolina Álvarez.

També et pot interessar

stats