Com se salva de la crisi l'únic cine d’Espanya que ofereix doble sessió tots els dies?

La sala d’Or de València compleix 70 anys fent una aposta decidida per les estrenes europees, encara que els propietaris admeten que és un negoci deficitari

El Cinestudio d'Or de València compleix setanta anys

La pantalla del Cinestudio d’Or de València acumula set dècades de projeccions. La veterana sala de cinema, l'única que queda a Espanya amb sessions dobles diàries, esquiva la crisi que viuen els cinemes, sobretot des que va esclatar la pandèmia. Ara és un negoci deficitari, però els propietaris asseguren que mentre hi haja públic que ocupe les butaques, continuaran encenent el projector.

Fred Astaire va ser un dels primers a ballar per als primers espectadors que va tindre el Cinestudio d'Or. Era el 1951 i a l'Eixample de València s'estrenava El cielo azul, un musical made in Hollywood que debutava en una sala amb sessió contínua.

Ara, unes quantes dècades després, quan l’ombra dels multicinemes, de les sales situades en centres comercials i d’oci competeixen amb força pels espectadors, el Cinestudio d’Or de València és l’únic de tot l’Estat que ofereix doble sessió de dilluns a diumenge. “Pots entrar a les cinc de la vesprada i estar-t'hi fins a males dotze de la nit veient cine”, apunta Enrique Fayos, propietari de la sala.

Però aquest no és l'únic element nostàlgic que conserva aquesta sala de València. “No venem roses, per això els espectadors poden portar-s'hi el seu entrepà i estar veient la pel·lícula”, destaca Fayos.

La sala disposa de cinc-centes butaques, moltes ocupades de vegades per clients fidels, que tenen les projeccions del Cinestudio d’Or entre les seues rutines. “Hi ha clients que hi venen cada setmana i al final acaben sent amics. Al remat, la sala s’ha convertit en una locomotora cultural que ha unit gent que té passió pel cinema", explica Fayos.

Una sala sense superherois

La clau de l’èxit d’aquest cinema és l’oferta de preus assequibles per a reestrenes europees i, sobretot, espanyoles. Els superherois sempre han passat de llarg pel Cinestudio d'Or. En l'actualitat, el negoci no travessa un bon moment. Enrique Fayos exposa que l’oferta de les plataformes de pagament, que permeten veure molt més cinema que abans a casa i sota demanda, i el canvi d’hàbits dels consumidors estan allunyant la clientela d’aquesta cèntrica sala de València.

La diversificació de negocis dels propietaris, al capdavant d’altres sales de teatre de la ciutat, els permet mantindre obertes les portes del Cinestudio d’Or. Són, en definitiva, uns supervivents d'un univers on regnaven els 35 mil·límetres. Celebren els 70 anys amb la proesa de mantindre la taquilla oberta.

També et pot interessar

stats