La salut mental puja a l’escenari del Teatre Agrícola d’Alboraia de la mà de 'Vesània'

La gira recorrerà diferents punts de la Comunitat Valenciana per a tractar el tema de la demència social

La salut mental, i la bogeria, arriben al teatre de la mà de Contrahecho Producciones / À Punt NTC

La salut mental arriba al teatre de la mà de Contrahecho Producciones, una jove companyia valenciana que aposta pel teatre social contemporani per a tractar temes d'actualitat i, en molts casos, tabú, que ara s'atreveix a tractar aquesta temàtica en l’obra Vesània

Segons el diccionari vesània és sinònim de demència, de fúria. Sobre aquesta gira la història que ha dirigit Eva Zapico, on quatre personatges, apartats de la societat per ser diferents, posen sobre la taula la realitat de la salut mental. L’economia, el benestar social i la política també estan presents en el guió.

Alberto Baño, un dels actors, ha explicat que es tracta “la demència social de la qual estem envoltats i submergits”. Una altra de les intèrprets, Pilu Fontán, ha afegit que “la història es desenvolupa en un món distòpic, on Vesània pot ser un psiquiàtric o una ciutat”. 

“Quan eres un rebutjat social, o una persona que no entra dins dels cànons, t’aïlles, d’alguna manera”, ha reflexionat Rosanna Espinós, actriu dins de l’obra. 

La gira de Vesània arrancarà el pròxim divendres al Teatre Agrícola d'Alboraia i continuarà al maig per diferents punts de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats