‘Salomé’ arriba al Teatre Olympia de València amb Belén Rueda i Pablo Puyol

La directora valenciana Magüi Mira fa una revisió de la mítica figura bíblica i aprofundeix en les males decisions del personatge

À Punt entrevista els actors Pablo Puyol i Belén Rueda / 'À Punt NTC'

La història de Salomé arriba al Teatre Olympia de València de la mà dels actors Belén Rueda i Pablo Puyol. La valenciana Magüi Mira, com a directora, fa una revisió de la mítica figura bíblica u aprofundeix en les males decisions d'una bona dona.  

La passió, l’amor, el sexe i el poder es barregen en aquesta obra que ara dirigeix Magüi Mira. “La directora tracta d’humanitzar una persona que s’ha convertit un personatge”, assegura Rueda. Per la seua banda, Puyol remarca que Salomé no actuava d’eixa manera “perquè estiguera boja, sinó perquè lluitava per la seua llibertat”. 

Es tracta d’una revisió del personatge que tracta de posar-la en el context del seu temps. “Les dones tenien unes normes estrictes i no podien eixir-se’n d’ací. Semblava que no li faltava cap cosa material, però no va ser fins al moment que va conéixer Joan Baptista quan tot va canviar”, explica l’actriu. 

Els espectadors i espectadores hi trobaran una història, la de Salomé, rebutjada per qui estava enamorada, Joan Baptista. La història transformarà el desig en mort, però es contarà de manera diferent. “Podran veure un espectacle molt bonic estèticament i també impactant interpretativament”, manifesta Puyol. L’espectacle estarà al Teatre Olympia de València fins diumenge.

També et pot interessar

stats