El saló d'actes de l’IVAM ja porta el nom de Carmen Alborch

L'exministra va ser directora del museu entre 1988 i 1993, etapa en què el va posicionar com a centre d'art modern i contemporani de referència.

L'exministra va ser directora del museu entre 1988 i 1993, etapa en què el va posicionar com a centre d'art modern i contemporani de referència
L'exministra va ser directora del museu entre 1988 i 1993, etapa en què el va posicionar com a centre d'art modern i contemporani de referència / Europa Press

L'exministra de Cultura i directora de l’Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Carmen Alborch, tindrà per sempre un record en el museu, ja que des d'aquest dimecres el saló d'actes de la institució cultural portarà el seu nom. 

El director de l'IVAM, José Miguel G. Cortés, i els membres del Consell Rector de l’IVAM han aprovat aquesta commemoració com a “reconeixement al llegat que ha deixat en el museu i també en la cultura valenciana i espanyola”. A més, han afegit: “És difícil trobar una altra persona que encarne millor el compromís amb l'art i la cultura, i amb la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat”.

Alborch, que va faltar el passat 24 d'octubre, va ser directora de l'IVAM entre 1988 i 1993, etapa en la qual “va posicionar el museu en l'àmbit nacional i internacional com a centre d'art modern i contemporani de referència, i va convertir la defensa de les dones en un dels fonaments de l'institut valencià", destaquen des de l’IVAM.

També et pot interessar

stats