Les sales de cine valencianes no rebaixen el preu de les entrades

El 2017 es va tancar amb 100.000 espectadors menys.

Les sales de cine valencianes no rebaixen el preu de les entrades
Les sales de cine valencianes no rebaixen el preu de les entrades

Les sales de cinema valencianes han optat per no repercutir la rebaixa de l'IVA del 21% al 10% en el preu de les entrades. Segons han afirmat, han pres la decisió perquè necessiten "compensar els esforços" que han fet els últims anys. 

Així s'han manifestat després de revisar un informe de FACUA elaborat a partir d'una enquesta sobre 102 cines de 45 ciutats, que denuncia que dos terços dels cines de l'estat no han reduït els preus de les entrades. Segons es desprén de l'estudi, només 33 cines han abaixat els preus. 

D'aquesta manera, l'associació ja ha anunciat que ha remés les dades a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) amb l'objectiu que investigue si les pujades "encobertes" en què han incorregut la majoria de les sales vulneren la Llei de Defensa de la Competència. 

Els exhibidors valencians han assegurat que revisaran l'informe de FACUA, perquè, segons creuen, no té en compte les ofertes i promocions habituals. Des del govern central ja han advertit que, si no rebaixen el preu de les entrades, la seua credibilitat està en joc.

Baixada d'espectadors

D'altra banda, les dades del Ministeri de Cultura respecte a la situació de les sales de cine han mostrat que els valencians i valencianes van anar menys al cinema durant l'any 2017.

Les 448 sales d’exhibició de la Comunitat Valenciana van rebre 11,2 milions d'espectadors, 100.000 menys que el 2016. Es trenca així una tendència ascendent que s'havia mantingut els anys anteriors i que es replica a tot l'estat. 

Amb tot, la valenciana és una de les comunitats autònomes on els espectadors van anar al cinema amb una freqüència superior a la mitjana espanyola, juntament amb Madrid, Catalunya, Navarra i les Balears. 

També et pot interessar

stats