La Sala Russafa ens convida a qüestionar el sentit de la vista amb una obra de teatre

'Todos saben lo que está pasando', l’espectacle de dansa cega que es representa fins al 16 d’octubre

Paula Serrano, amb dues de les ballarines de l'elenc de l'obra / À Punt NTC

Un teatre de sensacions, on la vista no està present. És la proposta arriscada que arriba aquest dijous a la Sala Russafa de la mà de la ballarina i coreògrafa alcoiana Paula Serrano. 

La idea va nàixer arran d’una cita de l’artista Coco Capitán, que deia “Si ho has vist tot, aleshores tanca els ulls”. L’artista va prendre literalment el concepte i el resultat és una obra on es pretén qüestionar l’ocularcentrisme, és a dir, el predomini del sentit de la vista per a concebre el món actual. 

Amb les seues companyes ballarines, que van amb els ulls embenats durant tota la representació, Serrano potencia els altres sentits, com l’oïda i el tacte, per a explorar noves formes de creació a l’hora de coreografiar aquesta peça, que reflecteix sobre els límits i la dependència que suposa confiar massa en el que ens mostren els ulls, siga sobre l’escenari, siga en el context social. 

L’objectiu és portar a l’espectador que s’abandone i òbriga la ment a experimentar amb la resta de sentits. L’obra, que es diu Todos saben lo que está pasando, es representarà a la Sala Russafa fins al 16 d’octubre. 

També et pot interessar

stats