La sala Repvblicca esmena els requeriments i reclama la seua reobertura

L’Ajuntament de Mislata insisteix que el local només podrà reobrir si constata amb la documentació que compleix amb la normativa

La sala Repvblica de Mislata, a plena llum del dia
La sala Repvblica de Mislata a plena llum del dia / Europa Press

La sala Repvblicca de Mislata, tancada des del 26 de gener per les condicions d'aforament, assegura que ha esmenat tots els requeriments sol·licitats per l'Ajuntament i reclama la reobertura del local. En un comunicat, el local de concerts afirma que, després de quasi quatre setmanes transcorregudes des del seu tancament, la sala continua precintada i sense possibilitat de desenvolupar la seua activitat.

Per part seua, l'Ajuntament de Mislata ha assegurat que podrà reobrir "només si constata" amb la documentació aportada que compleix amb la normativa local i autonòmica; però si la nova documentació no garanteix el compliment de la normativa i, per tant, la seguretat de treballadors i usuaris, no podrà obrir.

El local ha cancel·lat o posposat una quinzena d'esdeveniments musicals pel tancament preventiu ordenat pel consistori, amb el consegüent "perjudici econòmic i greu mal reputacional", segons indica la sala. En aquest sentit, lamenten que el tancament ha posat en dubte la seguretat d'un local que fa quasi tres dècades que programa concerts "sense cap mena d'incidència". Així mateix, la pèrdua d'ingressos “impossibilita” fer front a les despeses de personal, de contractació artística, de manteniment del local i pagament a proveïdors i dificulta "la supervivència d'un lloc que és molt més que un negoci". 

La Sala Repvblicca segueix a l'espera que l'Ajuntament de Mislata desbloquege la situació per a poder reobrir el local en les condicions d'aforament que marca la llei autonòmica. Segons denúncia, l'ordre de cessament de l'activitat acordada com a mesura provisional del consistori i que va ser rebuda per la sala el 14 de desembre del 2023 no va ser ratificada per la Generalitat, "i incomplia el procediment legalment establit".

A més, afig que la Conselleria, com a òrgan competent per a iniciar l'expedient sancionador, ha indicat expressament en les diligències obertes per haver superat l'aforament que no existia risc per a la seguretat de les persones. I, sobre l'Ajuntament de Mislata, assegura que va privar a Repvblicca del dret als tràmits d'audiència que tot procediment comporta. Va decidir imposar la mesura cautelar del tancament preventiu "sense oferir" l'oportunitat de formular al·legacions i sota el pretext de risc per a la seguretat de les persones, un motiu que el local considera inexistent.

Sobre aquest assumpte, l'Ajuntament ha manifestat que els documents presentats als quals es refereix es van presentar dimecres passat per registre d'entrada i els serveis tècnics estan avaluant la informació.

També et pot interessar

stats