Sagunt s'estrena com a Capital Cultural Valenciana 2018-2019

Sagunt obté la distinció per a municipis de més de 5.000 habitants i Potries la de menys de 5.000 habitants.

Imatges de l'obertura dels actes de Sagunt Capital Cultural Valenciana 2018-2019

Ahir va ser l'obertura dels actes de Sagunt Capital Cultural Valenciana 2018-2019, una categoria atorgada per la comissió avaluadora de la Conselleria de Cultura a dos municipis cada any, un de més de 5.000 habitants, com és el cas de la capital del Camp de Morvedre, i un altre de menys de 5.000, que en aquesta ocasió ha sigut el municipi de Potries, a la Safor.

Un dels aspectes més reconeguts per la comissió avaluadora ha estat el foment econòmic i de recuperació del patrimoni de Sagunt a escala europea, però sense perdre l'essència mediterrània. Per això ha decidit estrenar-se com a Capital Cultural Valenciana tornant a l'època imperial amb el Festival de Recreacions Històriques, que inclou escenes quotidianes de l'època romana, com ara lluites i rituals al carrer. A més, durant tot el cap de setmana, els visitants podran gaudir de la gastronomia i artesania romanes, i també de visites guiades gratuïtes a espais arqueològics com ara la Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos.

La distinció de Capital Cultural Valenciana, creada l'any 2017 per la Generalitat, reconeix els municipis que destaquen per l'àmplia i ferma aposta cultural com a instrument de cohesió social i de foment econòmic, amb l’objectiu d’incentivar la territorialización cultural.

L’oferta cultural de Sagunt inclou alguns festivals com ara Sagunt a Escena o els Ludi Saguntini, l'àmplia oferta d'esdeveniments d'associacions culturals com Saguntum Civitas o Incipit Cultural, o les variades programacions de les delegacions de Cultura, Joventut i Igualtat amb cinema, documentals, teatre, conferències, esdeveniments musicals, cursos o exposicions, entre altres iniciatives.

També et pot interessar

stats