Sagunt a Escena dona la benvinguda a la cultura en viu amb l’edició més àmplia i amb més estrenes

El festival es desenvoluparà del 4 d’agost al 5 de setembre i inclourà 11 estrenes absolutes, com ara ‘Elektra.25’, nominada als Premis Max.

El director del festival, Juan Vicente Martínez; l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la diputada de Teatres, Glòria Tello; i el director de l’IVC, Abel Guarinos

La 37 edició del festival Sagunt a Escena porta per lema “Recuperem l’escena” i es desenvoluparà del 4 d'agost fins al 5 de setembre amb 39 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles de carrer. El festival disposa d’un pressupost de 645.000 euros i ofereix 11 estrenes absolutes, que fan encara més atractiva la proposta.

En el festival, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), col·laboren la Diputació de València, l’Ajuntament de Sagunt i diversos patrocinadors. En la presentació, el director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha estat acompanyat per la diputada de Teatres, Glòria Tello; l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el director del festival, Juan Vicente Martínez Luciano.

Segons Abel Guarinos, s'ha programat seguint totes les mesures de seguretat establides i és per això que han plantejat una programació condensada en un mes, però ampliada quant a propostes, set més que en l’edició passada. Els escenaris seran el Teatre Romà, la Glorieta, la pujada al Castell, el Centre Cívic del Port, el Centre Cultural Mario Monreal, l’Auditori Joaquim Rodrigo, la Casa de Cultura i la Casa dels Berenguer.

El festival s’obrirà el 4 d’agost a la pujada al Castell amb l’estrena musical Homenaje a Alicia de Larrocha, de Jorge Tabarés. De les estrenes absolutes, la primera al Teatre Romà serà Incovidsació en do major, el 5 d’agost, un espectacle de música i dansa, amb la direcció musical de Chapi, la coreografia i la direcció de Sol Picó i la col·laboració de Carles Dénia. Un altre dels plats forts és l’estrena absoluta al Teatre Romà, el 8 d'agost, d’Elektra.25, d’Atalaya, i dirigida per Ricardo Iniesta, nominada als Premis Max.

Un any més arriba a Sagunt a Escena una producció del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida amb Petación Espectáculos i Mixtolobo els dies 22 i 23 d’agost. Es tracta d’Anfitrión, de Molière, amb actors de la talla de Manuel Galiana, Pepón Nieto, Fele Martínez i Paco Tous. El 29 d’agost s’estrena Eduardo II, ojos de niebla, de La Nariz de Cyrano. I el 4 de setembre, amb motiu del 25é aniversari de la companyia valenciana Hongaresa de Teatre, s’estrena la tragicomèdia Saguntilíada.

Pel que fa a música, el 18 d’agost el grup Manel presenta el seu últim treball, Per la bona gent, i el 5 de setembre tancarà el festival l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Una edició més, el preu de les entrades del festival es manté i les entrades més cares són de 24 euros. La programació de la Glorieta, la pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer és gratuïta. Tota la informació sobre la programació i la venda d’entrades i descomptes es pot consultar en www.saguntaescena.com.

També et pot interessar

stats