La Sagrada Família estarà acabada el 2026

Les obres del temple expiatori de Barcelona, iniciades per Gaudí el 1882, ja han començat a alçar les sis torres centrals.

Les obres del temple expiatori de Barcelona, iniciades per Gaudí el 1882, ja han començat a alçar les sis torres centrals
Les obres del temple expiatori de Barcelona, iniciades per Gaudí el 1882, ja han començat a alçar les sis torres centrals

L'arquitecte director de les obres de la Sagrada Família, Jordi Faulí, explicarà hui l'evolució de les obres de la basílica dissenyada per Antoni Gaudí. Aquesta construcció començada fa 136 anys, ja ha iniciat la construcció de les sis torres centrals, inclosa la de Jesucrist. Aquesta torre tindrà 172,5 metres d'alt. La Fundació de la Sagrada Família preveu que el temple quede acabat en menys de deu anys.

Des del 2012 Faulí ha sigut l'arquitecte director encarregat de la construcció del temple ideat per Antoni Gaudí. El 1882 el temple expiatori de la Sagrada Família va ser concebut per Gaudí basat en la tradició de les catedrals gòtiques i bizantines. L'arquitecte creador del disseny del temple volia expressar les creences cristianes amb una peculiar arquitectura generada per estructures, formes i geometries inspirades en la natura, amb un important protagonisme de la llum i del color.

Els diferents elements arquitectònics tenen un simbolisme cristià ordenat jeràrquicament. Així, cadascuna de les díhuit torres té una dedicació. Al centre estarà Jesucrist i al voltant, les quatre torres que representen els evangelis, els llibres que expliquen la vida i els ensenyaments de Jesús. La torre de l'absis, coronada per un estel, representa la seua mare, Maria, i les dotze torres restants simbolitzen els dotze apòstols. Una vegada acabades, aquestes díhuit torres oferiran una visió completa del temple des de qualsevol angle i donaran una sensació d'elevació al voltant de la torre central de Jesucrist.

També et pot interessar

stats