S'inaugura una exposició de l'artista Anna-Eva Bergman al Bombas Gens Centre d'Art

L'exposició, titulada “De nord a sud, ritmes”, mostra les obres de l'artista noruega durant el seu viatge per Espanya.

Obra d'Anna Bergmann
Obra d'Anna Bergmann / Efe

Bombas Gens Centre d'Art ha inaugurat l'exposició “De nord a sud, ritmes”, una mostra individual d'Anna-Eva Bergman que pretén donar a conéixer Espanya des de la seua mirada. Així ho ha afirmat la directora general de la Fundació Per Amor a l'Art (FPAA), Susana Lloret. “La col·lecció Per Amor a l'Art té un especial interés a contribuir a la posada en valor i difusió d'artistes encara no presents”, ha assenyalat.

“Anna-Eva Bergman, Irma Blank o Barbara Kasten, són exemples de noms femenins majoritàriament desconeguts pel gran públic a Espanya”. Des de la Fundació per Amor a l'Art tenen com a objectiu la visibilitat de les dones al món de l'art. L'artista Anna-Eva Bergman va ser reconeguda en vida en tota Europa, si bé és cert que després de la seua mort en 1987, la seua figura va passar a un plànol discret. La Fundació Hartung Bergman, coorganitzadora d'aquesta exposició, treballa per a contribuir a ampliar el coneixement de l'obra d'Anna-Eva Bergman i difondre-la.

L'obra d'Anna-Eva Bergman constitueix un dels projectes d'art abstracte “més rigorosos i importants” de la segona meitat del segle XX. “És una obra original, que encara que s'emmarca en la tradició pictòrica, ofereix un punt de vista singular. En la col·lecció Per Amor a l'Art constitueix una baula molt important”, ha explicat Vicent Todolí, director de l'Àrea d'Art de FPAA. Segons Christine Lamothe, experta en l'obra de Bergman i cocomissària de l'exposició, “Anna-Eva Bergman s'inicia en la pintura figurativa, però, a partir dels anys cinquanta, inventa una abstracció totalment pròpia". L'exposició estarà des del 14 de novembre fins al 5 de maig en el Bombas Gens Centre d'Art .

També et pot interessar

stats