S'inaugura la restauració de la capella de la Comunió

Després de huit mesos de treballs, la parròquia de Sant Nicolau a València recupera aquesta part de l'església, que destinaran als batejos.

La superposició d'estils és la principal singularitat de la parròquia de Sant Nicolau

La parròquia valenciana de Sant Nicolau ha inaugurat l'obra de la capella de la Comunió, recentment restaurada. L'acte l'han dut a terme en el transcurs d'una missa oficiada per l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, que també ha beneït la nova pila baptismal, elaborada amb marbres i estuc. Després de la inauguració, la capella quedarà tancada al públic i només es podrà visitar quan s'hi celebre alguna cerimònia litúrgica.

Després de huit mesos de treballs de restauració, que acabaren el mes de febrer, la capella de la Comunió va quedar oberta als visitants de l'església. La decoració sumptuosa és la protagonista d'aquest espai amb predomini dels tons blancs i daurats. Hi destaquen les pintures murals que representen el lavatori de sant Pere i la comunió dels apòstols. Precisament en els treballs de restauració dels llenços, a càrrec de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València (UPV), van descobrir que una de les pintures, la Glorificació de santa Llúcia, era obra del pintor valencià Lluís Antoni Planes.

El projecte global de restauració, dirigit pel professor Carlos Campos, en què han treballat 30 especialistes, inclou la rehabilitació de les cobertes de l'edifici, que, com a nota característica, presenta dos cúpules, quan el més habitual és que aquestes capelles només en tinguen una. Un projecte que ha sigut possible pel treball conjunt de la UPV i la parròquia de Sant Nicolau amb la col·laboració de la Fundació Hortensia Herrero, que ha impulsat aquesta obra en la popularment coneguda com a Capella Sixtina valenciana, que visiten més de 300.000 persones cada any.

També et pot interessar

stats