S'ajorna el Festival de Jazz de València al 2021

La incertesa i les restriccions derivades de la crisi sanitària complicaven el format del certamen.

Actuació de jazz als Jardins del Túria de València
Actuació de jazz als Jardins del Túria de València / Eva Ripoll

La 24a edició del Festival de Jazz de València s'ajorna fins a l'estiu de 2021. Les circumstàncies que envolten l'actual crisi sanitària provoquen la incertesa de determinar els formats i els aforaments permesos per a desenvolupar els concerts.

També cal sumar la problemàtica que hi ha al voltant dels instruments de vent i de les veus, tan importants en el món del jazz, així com les restriccions de públic, que implicarien deixar molts aficionats sense poder gaudir dels concerts del Festival. Un cúmul de circumstàncies que han fet que l'organització decidira finalment ajornar fins a l'any que ve. Molts altres festivals de jazz espanyols i europeus també s'han vist davant la mateixa situació.

El Festival de Jazz de València reuneix tots els anys un cartell de grups i músics internacionals, nacionals i valencians, i per desgràcia, ara com ara no es pot confirmar la presència dels músics que hi havia previstos procedents d'altres països. Per a l'edició 2021, els organitzadors ja han anunciat que es mantindran els mateixos compromisos.

D'altra banda, el jazz valencià seguirà present en la programació del Palau de la Música, ja que s'està dissenyant una nova edició del cicle Jazz a Poqueta Nit, dedicat als grups i músics de jazz de la terra.

També et pot interessar