Ruta de les oliveres mil·lenàries

El paisatge d'olivars que s'estén entre el Maestrat i el Baix Ebre és únic, molt diferent de qualsevol altra zona de conreu de l'oliva.

Olivera mil·lenària
Olivera mil·lenària / Ajuntament de la Jana

Són 4.800 oliveres censades amb un perímetre mínim de 3,50 m per la part de dalt de la soca. Un patrimoni natural i històric, també econòmic, irreemplaçable. Ara la Generalitat Valenciana i la de Catalunya treballen per a fer d'aquesta zona una destinació turística especial amb projectes compartits. Recentment han analitzat la creació i comercialització de 30 experiències turístiques i productes relacionats amb aquests oliverars. 

Entre altres coses, es treballa cojuntament en una possible ruta dels càtars, així com en cicloturisme, ofertes gastronòmiques i visites guiades.

Com a accions prioritàries, les agències de turisme valenciana i catalana volen crear enguany una marca turística amb una campanya de promoció específica, a més d'elaborar material divulgatiu i un banc d'imatges, i incrementar la presència en les xarxes socials. La idea és crear i consolidar una ruta de les oliveres mil·lenàries. 

També et pot interessar

stats