El Rototom transforma la presó d’Albocàsser en un estudi de gravació per a reclusos

La pràctica del curs girarà al voltant de la simulació d’un esdeveniment, amb l’enregistrament del grup flamenc i del cor del centre penitenciari.

Actuació al estival de reggae de Benicàssim, Rototom Sunsplash, en una imatge d'arxiu
Actuació al estival de reggae de Benicàssim, Rototom Sunsplash, en una imatge d'arxiu / Luga d'Agostino (Rototom)

El festival de reggae de Benicàssim, Rototom Sunsplash, a través de l’Associació Cultural Exodus, estreteix la col·laboració amb el centre penitenciari d’Albocàsser i amplia la gamma d’activitats dirigides als reclusos amb un curs de so i gravació.

L’objectiu és que els participants puguen aprofitar els coneixements per a poder realitzar i gravar un concert i, a més, que s’impliquen en la preparació dels espectacles musicals que es desenvolupen al centre.

El taller, que comença aquest dilluns, l’imparteix el professor de SAE Institute Madrid, Álvaro Flores, i va dirigit a interns del centre, als monitors que coordinen les activitats culturals al centre Castelló II, i a professionals de l’àrea d’educació.

La pràctica tractarà sobre la simulació d’un esdeveniment a gran escala, amb l’enregistrament de l’actuació del grup flamenc i del cor del centre penitenciari d’Albocàsser. D’altra banda, la part teòrica prèvia abordarà aspectes com la sonorització d’esdeveniments, el funcionament de la taula de mescles, la realització de proves de so o les diferents formes de gravació.

Els presos ajudaran a gravar concerts del festival de reggae

Una vegada acabada la formació, l’objectiu és traslladar allò que han aprés al festival Rototom Sunsplash i aconseguir que els participants ajuden a gravar els concerts amb què el festival traslladarà l’essència de l’edició d’enguany Stand Up for Earth a l’interior dels murs de la presó l’agost vinent.

També et pot interessar