El Rototom Sunsplash s’acomiada amb més de 200.000 assistents de 76 països

L’esdeveniment també s’ha retransmés en directe per internet amb 7 milions d'espectadors.

El Rototom Sunsplash s’acomiada amb més de 200.000 assistents de 76 països

El festival de música reggae Rototom Sunsplash acomiada la seua edició 26 després de set jornades en què s’ha arribat als 202.000 assistents, procedents de 76 països diferents. A més, s’ha projectat en directe per internet a set milions de persones.

Segons el balanç presentat aquest divendres, la majoria dels assistents venen d’Espanya i França, seguits pel Regne Unit, Itàlia, Alemanya, els Estats Units, Suïssa, Portugal, Suècia i els Països Baixos, entre altres.

El dia de major afluència va ser el dissabte 17 d’agost, amb 34.000 persones i un cartell liderat per Busy Signal. A la jornada quasi es va superar el màxim d’aforament de la zona d’acampada.

Pel que fa a les activitats extramusicals, el Fòrum Social i Atava (African Village) han sigut la seu de debat i xarrades. Ha destacat la presència de la indígena brasilera Sonia Guajajara, la representant del moviment pel clima Fridays for Future, Gemma Barricarte, o l’activista pels drets humans Sani Ladan.

El festival diu adeu a una edició que “ha pivotat sobre qüestions pràctiques per la defensa de la mare Terra” i que ha fet un gest de complicitat amb la campanya d’envasos reutilitzables amb Greenpeace, la iniciativa de donació d’aliments i el punt informatiu Respect, contra l'LGTBifobia i les agressions sexistes.

També et pot interessar