El Rototom estrena un espai amb begudes alternatives i saludables

Es diu Pura Vida i té 40 parades de gastronomia de tot el món.

Al voltant de quaranta parades de begudes alternatives i gastronomia se citen en la nova edició del Rototom.
Al voltant de quaranta parades de begudes alternatives i gastronomia se citen en la nova edició del Rototom.

El festival de música reggae Rototom Sunsplash de Benicàssim (Plana Alta) estrena aquesta edició un espai amb el nom Pura vida. Es tracta d’un mercat de begudes alternatives amb el qual es pretén diversificar l’aparador culinari de tot el món que presenta el Rototom, festival que se celebra del 16 al 22 d’agost a Benicàssim. La nova edició oferirà, així, al voltant de quaranta propostes culinàries de diferents parts del món.

A banda de les cuines orientals que repeteixen com ara la japonesa i la tailandesa, hi haurà plats senegalesos, etíops, de la Costa d’Ivori o rebosteria del Magrib. També s’hi podran tastar plats del Perú, Colòmbia o l’Argentina. Una diversificació gastronòmica, on no faltaran els menús de la terra, com són els arrossos i els plats tradicionals valencians.

‘Stand up for Earth’ és el lema “En defensa de la Terra” que vertebra el Rototom 2019 i que arriba en aquesta edició amb locals que afavoreixen la cuina sostenible i acosten productes de segell ecològic. L’elaboració de begudes alternatives i saludables, com la llimonada amb olives, serà el denominador comú a tots els restaurants del festival.

A la gastronòmica s’uneix l’oferta que “acosta el mercat ambulant”, amb parades de productes creatius, originals i d’autor. La bijuteria artesanal, cosmètics i articles tèxtils de teixit ecològic estarà prop dels punts de fruita deshidratada i de fotografies del públic. Entre les propostes hi destaca l’assistència d’artesans professionals del Senegal.

Al costat del mercat ambulant estarà la Rototom Store per a “reforçar el compromís amb el planeta”.

També et pot interessar