El Rototom es declara “lliure de plàstic” i l’elimina dels seus espais

El festival retirarà per complet les botelles d'aigua i de refrescos que siguen de plàstic.

Imatge d'arxiu de la 25a edició del Rototom Sunsplash
Imatge d'arxiu de la 25a edició del Rototom Sunsplash / Luca Valenta (Rototom)

El festival Rototom Sunsplash, que se celebra del 16 al 22 d'agost a Benicàssim (Plana Alta), ha fet un pas avant en el seu compromís amb el medi ambient i s’ha declarat com un esdeveniment “lliure de plàstic”, ja que aquest material desapareixerà del recinte de concerts i de la zona d'acampada.

Així, el festival retirarà per complet les botelles d'aigua de plàstic, la qual cosa suposa un total de 230.000 unitats, sumades a les 15.000 de refrescos, que se substituiran per barrils reciclables connectats a aixetes o per envasos de llanda a l'acampada.

Com a alternativa per al públic, el festival amplia a tretze les casetes de recàrrega d'aigua a un preu assequible i estén el sistema d'osmosi a tots els bars i barres.

A més, amb la premissa de reciclar, s'hi instal·laran més de 500 contenidors al recinte i a la zona d'acampada per a reforçar la recollida selectiva i hi haurà 40 punts de recollides de burilles. També l'acampada estrenarà polsadors temporitzats i reductors de cabal en totes les aixetes i dutxes per a estalviar un 30% de consum hídric.

El Rototom Sunsplash també estrena un sistema per a reduir el desaprofitament alimentari, de manera que cada establiment de la zona gastronòmica del recinte podrà donar al tancament de l'edició l'excedent de productes no peribles al Banc d'Aliments de Castelló.

També et pot interessar

stats