El Rototom: la cara més social, ecològica i inclusiva del festival

L’esdeveniment acull cada any un nombre creixent de xiquets, gent major de 65 anys i persones amb diversitat funcional amb una programació feta a mida

La cara més social, ecològica i inclusiva del Rototom Sunsplash / À Punt NTC

Amb més de deu hores d'actuacions en directe cada dia i 142 concerts, el festival Rototom Sunsplash, que se celebra aquesta setmana a Benicàssim, és molt més que un simple esdeveniment musical. L’experiència fusiona els concerts amb activitats que el lliguen amb el vessant més social i familiar.

Debats, sostenibilitat, compromís social, convivència i interculturalitat també formen part d’un menú que ofereix sessions de ball, gastronomia de tot el món i creació. “Convertir-se en un camí col·lectiu cap a la pau” és el lema del festival. 

A banda dels sis escenaris que s’omplin cada dia, i fins dimarts, de música sovint d’arrels jamaicanes, el Rototom abraça l’ecologisme, el pacifisme i aspectes socials com la immigració, que implementa de forma integral a través de diverses accions i els serveis que ofereix.

De fet, l’any passat es va convertir en el primer festival de tot l’Estat a mesurar i certificar les seues emissions de CO₂ amb la finalitat de mitigar la seua petjada de carboni i revertir l'impacte sobre el medi ambient.

Un espai que abraça els menors, la gent major i la diversitat funcional

Vora 90.000 persones de més de 70 nacionalitats han passat per la capital del reggae durant les primeres jornades del Rototom més internacional.

D'aquestes, més de 13.000 són menors de tretze anys, la qual cosa reafirma el caràcter familiar de la macrocita musical que ha habilitat espais d’entreteniment per als més menuts de la casa. Les 9.000 persones majors de 65 anys i les més de 4.000 amb diversitat funcional que s'han unit a l'experiència mostren la capacitat inclusiva d’aquest festival.

El pròxim dimarts l’edició d’enguany dirà adeu amb les actuacions de La Fúmiga i Nativa, amb una fusió de música jamaicana amb el món flamenc de la mà de Juan Carmona o Kiki Morente com a convidats especials.

També et pot interessar

stats