Rosalía i Alejandro Sanz triomfen en els Grammy

Billie Eilish fa història en guanyar les quatre categories més importants dels Grammy, proesa que únicament havia aconseguit Christopher Cross el 1981.

L’artista Rosalía durant l’entrega de premis

Rosalía i Alejandro Sanz han triomfat en els premis llatins dels Grammy. En aquesta edició 62, que s’ha celebrat aquest diumenge a Los Angeles, Rosalía es va anotar el primer Grammy a millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per l’àlbum El mal querer. Alejandro Sanz, que no va estar present en la gala, també va obtindre una estatueta al millor disc de pop llatí per #ElDisco.

En un emocionat discurs en castellà, català i anglés, Rosalía ha expressat que era “un honor” rebre el premi, però que el que realment l’emocionava era poder actuar en directe en els Grammy “amb una actuació inspirada en el flamenc”. L’artista catalana ja es va emportar el passat 2019 dos gramòfons daurats per El mal querer com a disc de l’any i “Con altura” com a cançó urbana. Aquest 2020, competia amb X 100PRE de Bad Bunny, Oasis de J. Balvin i Bad Bunny, Indestructible de Flor de Toloache i Almadura de iLe. 

Alejandro Sanz es disputava el reconeixement amb Vida de Luis Fonsi, Montaner de Ricardo Montaner, 11:11 de Maluma i Fantasía de Sebastian Yatra. “Massa a dir i tot per demostrar. Estic ple d’orgull per #ElDisco, per tots vosaltres, que cada dia m’espenteu a seguir i a lluitar pel que estime”, ha dit l’artista madrileny en el seu compte de Twitter.

Els Grammy van retre homenatge a Kobe Bryant, mort en un accident d’helicòpter als 41 anys, amb un sentit discurs d’Alicia Keys, que per segon any consecutiu ha sigut la mestra de cerimònies. “Los Angeles, els Estats Units i el món sencer hem perdut hui un heroi”, va afegir la cantant des de l’Staples Center, que va acollir la gala i que és, a més, l’estadi on juguen Los Angeles Lakers, l’equip amb què Bryant es va convertir en una de les figures més grans de la història de la NBA.

Billie Eilish fa història 

La cantant i compositora Billie Eilish ha sigut l’artista més jove a estar nominada a les quatre categories més importants dels Grammy. Amb només 18 anys, ha fet història en guanyar en  cadascuna: àlbum de l’any, enregistrament de l’any, cançó de l’any i millor nou artista. 

Al llarg de la història d’aquests premis només un artista havia aconseguit semblant proesa: Christopher Cross el 1981. Així, Eilish no sols és la primera dona a aconseguir el gran pòquer dels Grammy sinó que és, així mateix, la persona més jove a fer-ho.

Marc Anthony i Aymée Nuviola empaten

Marc Anthony amb Opus i Aymée Nuviola amb A Journey Through Cuban Music han empatat en la categoria de millor disc de tropical, per la qual cosa tots dos van ser proclamats vencedors. Anthony no ha assistit a la cerimònia, però Nuviola sí que ha pujat a l’escenari. “Gràcies, Jesús; gràcies, Senyor. Això és increïble per a mi. Estic ací representant la meua gent cubana, la nostra música”, ha afirmat.

També hi ha hagut alegries per als llatins en apartats no exclusivament de ritmes iberoamericans. Els mexicans Rodrigo i Gabriela han guanyat el Grammy al millor disc instrumental contemporani per Mettavolution. El mestre veneçolà Gustavo Dudamel, per la seua banda, s’ha emportat al costat de la Filharmònica de Los Angeles el premi a la millor actuació d’una orquestra per Norman: Sustain.

També et pot interessar

stats