Rosa Montero: "Escriure és viure i cada novel·la és un viatge existencial"

L’escriptora i periodista ha sigut guardonada amb el Premi Castelló Negre 2021 a la seua trajectòria

Imatge d'arxiu de l'escriptora Rosa Montero

Tota una vida és la que porta Rosa Montero amb el llapis a la mà, escrivint columnes,  articles, contes, relats i novel·les, de les que en té vora una vintena ja publicades. És una de les autores més prolífiques, més conegudes, i més reconegudes; entre d'altres, amb el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles. L’últim guardó que li atorgaran és el del Premi Castelló Negre 2021, que recollirà en un acte a l’espai cultural de Les Aules el pròxim 30 d’abril. 

Amb motiu d’aquest reconeixement, Les Notícies de la Nit de la ràdio d’À Punt ha parlat amb l’escriptora, qui assegura estar molt emocionada per rebre el guardó i poder recollir-lo “en viu”. “Sembla que ja hi ha un poc de llum amb l’administració de les vacunes i es reprenen cicles com el fantàstic Castelló Negre. Em pareix emocionant anar en viu a recollir-lo”, ha manifestat. 

L'organització de Castelló Negre la premia "per la seua fecunda trajectòria com a periodista, articulista, entrevistadora, novel·lista, autora de relats i contes infantils i assagista". Fent un repàs a la seua llarga trajectòria, Montero assegura que cada llibre és un “tros de vida, un viatge existencial”. Així, ha apuntat que recorda les seues novel·les anteriors amb la mateixa enyorança que recorda temps passats. 

Montero també està d’enhorabona pel seu darrer llibre La buena suerte, pel que s’ha sabut aquesta setmana que està nominada al Premi Bienal de Novela Vargas Llosa d’enguany, juntament amb altres escriptors com Olga Merino, Juan Tallón i Sara Mesa, entre d’altres. “Estic molt orgullosa només d’estar en eixa llista. Son uns autors incommensurables, gent magnífica”, ha dit. 

També et pot interessar

stats