Les rondalles omplin els carrers de Penàguila amb la segona festa Enric Valor

L’esdeveniment homenatja la figura de l’escriptor amb una ruta literària

Vista de Penàguila, a l'Alcoià
Vista de Penàguila (Alcoià)

La localitat de Penàguila (Alcoià) acull aquest dissabte, per segona vegada, la festa Enric Valor, un esdeveniment en forma de ruta literària que recorda la figura d’un dels escriptors més rellevants de la literatura valenciana.

Amb la compilació de 36 rondalles populars i la seua transformació en literatura escrita, Enric Valor es va convertir un dels màxims exponents de la recuperació de la tradició oral al País Valencià.

Ara, les festes Enric Valor s’encarreguen d’homenatjar el seu treball omplint els carrers de rondalles. La Romana, València o Castalla, lloc de naixement de l’escriptor, són altres de les localitats que han celebrat amb anterioritat algun esdeveniment d’aquest tipus.

A Penàguila, el programa inclou una passejada literària per espais emblemàtics de la localitat on els escriptors Jordi Raül Verdú i Francesc Gisbert contaran històries i rondalles que s’han transmés de generació en generació en la comarca. 

La festa està organitzada per la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat i el Centre Ovidi Montllor d’Alcoi i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi.

També et pot interessar

stats