El rondaller Llorenç Giménez serà homentjat el 9 d'Octubre

Huit contacontes narraran històries als més menuts a les portes del Palau de la Generalitat.

El rondaller Llorenç Giménez serà homentjat el 9 d\'Octubre
El rondaller Llorenç Giménez serà homentjat el 9 d'Octubre

Llorenç Giménez, el contacontes valencià que va faltar la setmana passada, rebrà un homenatge institucional de la Presidència de la Generalitat el pròxim 9 d'Octubre. I serà un acte com els que ell tant s'estimava: entre històries, literatura oral i xiquets. Huit rondallers de tot el territori valencià es reuniran a les portes del Palau de la Generalitat per a contar històries als més menuts.

La directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha explicat que s'ha fet coincidir l'homenatge amb el 9 d'Octubre, aprofitant que el dia 8 és la data de naixement de Llorenç Giménez, qui enguany hauria complit 65 anys.

L'acte d'homenatge, previst a les 18:00 hores, estarà conduït pel contacontes Carles Cano, amic íntim de Llorenç. Ell anirà donant pas a les narracions contades per Ana Ballester, Óscar Mora, Vicent Cortés, Núria Urioz, Domingo Chinchilla, Susu Benítez, Almudena Francés i el Grup Rodamons. Tots ells han sigut amics de qui, a banda de contacontes, també era mestre, rondaller, animador, escriptor i comunicador. Està previst que a la cita assistisquen molts altres per a fer un adeu literari a la figura de Llorenç Giménez.

Davant la voluntat dels rondallers i rondalleres participants de no rebre ingressos per la seua intervenció en l'homenatge, la Presidència de la Generalitat ha decidit compensar el gest amb una ajuda a l'associació Narradores Amb Narradors Organitzats (NANO), que va presidir Llorenç Giménez. L'aportació es destinarà a sufragar la plantació d'un arbre al Jardí de Vivers de València, on s'organitza cada any la Fira del Llibre que tant estimava Llorenç Giménez, així com la col·locació d'una placa que recorde la figura i el treball d'una persona clau en la recuperació i divulgació de rondalles, llegendes i tradicions valencianes.

També et pot interessar