Romeria multitudinària al Palmar

La tradicional eixida del Crist de la Salut al llac ha estat acompanyada de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats

La romeria del Palmar de València / À Punt NTC

El Palmar i l'Albufera de València han sigut aquest divendres de vesprada l'escenari de l'eixida al del Crist de la Salut al llac. Una celebració que enguany ha estat acompanyada de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats, en commemoració de la primera volta que van portar la Pelegrina en romeria pel llac, ara fa cinquanta anys. La coincidència ha fet omplir els carrers del Palmar i les barques que han acompanyat les imatges.

La romeria del Palmar se celebra cada 4 d'agost a l'Albufera. És una jornada festiva per a veïnes i veïns del Palmar i d'altres zones dels voltants de la llacuna, com Pinedo, el Saler, Silla o Catarroja, que fan el recorregut amb les pròpies barques, segons recorda l'Ajuntament de València en un comunicat.

"A mi m'encanta veure com s'acosta la barca, i el Crist enmig de l'Albufera", explica una veïna habitual d'aquesta eixida del Crist de la Salut al llac. "I damunt, enguany que tenim la Mare de Déu dels Desemparats", agrega un altre veí de la zona. "Fa cinquanta anys que va vindre i enguany ha pogut tornar", remarca una tercera amb emoció.

També et pot interessar

stats