‘Roma’ s'imposa a ‘La favorita’ en els BAFTA i pren força en la cursa cap als Oscar

El film del mexicà Alfonso Cuarón s'ha endut el premi de l'acadèmia britànica de cine a la millor pel·lícula i a la millor direcció.

El director Alfonso Cuarón mostra els guardons la millor pel·lícula i direcció per 'Roma'
El director Alfonso Cuarón mostra els guardons la millor pel·lícula i direcció per 'Roma' / Nick Hallen (Efe)

L'Acàdemia Britànica de Cinema ha reconegut Roma, la pel·lícula del mexicà Alfonso Cuarón, amb els dos principals premis BAFTA, el de millor pel·lícula i el de millor direcció. El periple de la cuidadora indígena del director, una història rodada en espanyol i dialecte mixteca, ha obtingut també els premis a la millor pel·lícula en parla no anglesa i a la millor fotografia; quatre dels set guardons als quals optava. 

La cinta de la plataforma de continguts en línia Netflix pren força en la cursa cap als Oscar, i particularment el director Alfonso Cuarón, atés que els acadèmics britànics i de Hollywood han coincidit en premiar el mateix realitzador en quatre de les últimes cinc edicions.

L'altra triomfadora de la nit, la britànica La favorita, del grec Yorgos Lathimos, n'ha obtingut el reconeixement a les millors interpretacions femenines, en la categoria de millor actriu principal (Olivia Colman) i millor actriu secundària (Rachel Weisz), i al millor guió original, entre els set premis que ha aconseguit. 

Rami Malek ha sigut reconegut com el millor actor protagonista per la seua interpretació del cantant Freddy Mercury en Bohemian Rhapsody, i Mahershala Ali, com a millor secundari per Green Book.

D'altra banda, Infiltrado en el KKKlan, d'Spike Lee, ha aconseguit el premi al millor guió adaptat; Spider-Man: un nou univers, el de millor cinta d'animació; Black Panther, el reconeixement als millors efectes visuals, i Free Solo, que narra la fita de l'escalador Alex Honnold per a conquistar sense cordes el cim de la muntanya El Capità, al parc Natural de Yosemite, el premi al millor documental.

També et pot interessar

stats