‘Roma’ és la gran triomfadora en els Premis Platino de cinema iberoamericà

La producció del mexicà Alfonso Cuarón ha obtingut cinc estatuetes en una gala en què es va reconéixer el cantant Raphael amb el Platino d’honor per la seua carrera.

L'equip de la sèrie espanyola 'Arde Madrid', amb el Platino a la millor telesèrie o minisèrie cinematogràfica
L'equip de la sèrie espanyola 'Arde Madrid', amb el Platino a la millor telesèrie o minisèrie cinematogràfica / Alonso Cupul (EFE)

La pel·lícula Roma, del director mexicà Alfonso Cuarón, ha sigut la gran triomfadora de la sisena edició dels Premis Platino, que s’han lliurat aquest diumenge a la Riviera Maya, a Mèxic. La cinta produïda per Netflix ha aconseguit 5 estatuetes, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula iberoamericana, millor guió i millor direcció. Un reconeixement, per cert, que no ha arreplegat el mateix Cuarón, el gran absent de la gala, que van conduir Santiago Segura i Cecilia Suárez.  

Aquest guardó s’afegeix als tres Oscars (entre els quals, el de millor pel·lícula de parla no anglesa, primera obra mexicana que l’aconsegueix, i a la millor direcció, els dos Globus d’Or, els quatre Premis Bafta, el Lleó d’Or a Venècia o el Goya a la millor pel·lícula iberoamericana.  

L’actor espanyol Antonio de la Torre ha sigut reconegut com a millor intèrpret masculí per El reino, la pel·lícula per la qual ha guanyat diversos guardons aquest 2019, entre els quals, un Goya, i en la categoria de millor interpretació femenina, la paraguaiana Ana Brun s’ha endut el Platino gràcies al seu paper en Las herederas. També la sèrie espanyola Arde Madrid ha guanyat el Platino a la millor telesèrie o minisèrie cinematogràfica. 

Campeones, de David Fesser, que optava a cinc premis, s’ha hagut de conformar amb el Platino d’educació en valors. 

Reconeixement a una vida

El cantant Raphael ha arreplegat el Premi Platino d’honor. Aquesta sisena edició dels Premis Platino ha volgut reconéixer amb aquest gest la tasca de difusió de la cultura iberoamericana d’un artista "únic, inigualable i irrepetible", segons l’organització. El públic va rebre dret l’artista, que va ser també l’encarregat d’obrir la gala amb el seu tema Mi gran noche. 

També et pot interessar

stats